Mr. in de Kunst
Mr. in de Kunst
JURIDISCH ADVIES // INTELLECTUEEL EIGENDOMSRECHT
 

mr. in de kunst

Marlous Roelofs

 
MarlousRoelofs.png
 
 

hi!

Leuk dat je mij gevonden hebt!  Hierboven, dat ben ik, Marlous. Illustrator én jurist.

Ik heb rechten gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In mijn master heb ik mij gespecialiseerd in Intellectueel Eigendomsrecht. Tijdens mijn studie ben ik mijn juridische expertise met mijn voorliefde voor de kunsten gaan combineren, door middel van het opzetten van mijn eigen bedrijf Mr. in de Kunst. 

Met Mr. in de Kunst adviseer ik het culturele veld (zowel makers als instellingen) over intellectuele eigendomsrechten, onderhandelingen en contracten. Ik ben analyserend, creatief en werk resultaat- en doelgericht. Ik heb een proactieve werkhouding en weet je op een eerlijke en positieve manier op weg te helpen. Je kunt bij mij terecht voor vragen over het beschermen van je werk, het opstellen en nakijken van contracten, maar beperkt zich hier niet tot. Indien je met een juridisch vraagstuk zit, neem dan contact met me op en ik kijk wat ik voor je kan betekenen. 

 

 

Experience

Juridisch adviseur - Mr. in de kunst

april 2016 - heden

Ik ben Mr. in de kunst begonnen om ondernemers en instellingen binnen het creatieve veld op een laagdrempelige wijze te voorzien van juridisch advies. Met Mr. in de kunst ben ik betrokken bij het platform www.creativecontracts.nl (onderdeel van CultuurCollege), waar betaalbare contracten te vinden zijn, waarin de bescherming van het intellectueel eigendomsrecht centraal staat. Ik heb voor dit platform de contracten opgesteld en juridische blogs en whitepapers geschreven. 

freelance illustrator - Studio Roux

mei 2017 - heden

Eenvoud, vrouwelijkheid en natuur staan centraal in mijn illustraties. Ik teken graag sterke vrouwen die zich kwetsbaar op durven stellen, natuurlijke omgevingen en krachtige dieren. Ik werk met elementaire lijnen en ben altijd op zoek naar de juiste kleurcombinaties. 

Studio Roux combineer ik met mijn juridisch advies bedrijf Meester in de Kunst, waarbij ik juridisch advies geef over o.a. auteursrechten aan jonge kunstenaars en cultureel ondernemers. Omdat ik zelf illustrator ben, begrijp ik de positie van andere makers maar al te goed. Het zijn van jurist en illustrator gaat op deze wijze hand in hand.

www.studioroux.tictail.com

stagiair advocatuur - Hogan lovells

juni 2017 - augustus 2017

Ik heb als werkstudent ervaring kunnen opdoen bij Hogan Lovells in Amsterdam, bij de afdeling Intellectual Property, Media & Technology. Mijn werkzaamheden waren gericht op:
- het verrichten van deskresearch
- het voorbereiden van zaken
- het schrijven van adviesrapporten

 

Interesses

illustreren
fotografie
mode
design
interieur
film
natuur
kamperen
poëzie
 

TALEN

 


Opleidingen

Radboud Universiteit Nijmegen

Master Nederlands recht - specialisatie Intellectueel eigendomsrecht (Cum laude) 
Onderwerp afstudeerscriptie - extended collective licensing (auteursrecht)
2016- mei 2018

radboud universiteit nijmegen

Minor kunstbeleid & organisatie bij Algemene cultuurwetenschappen
2016

radboud universiteit nijmegen

Bachelor notarieel recht met civiel effect
2011 - 2015

universiteit Utrecht

Propeduese theater-, film- en televisiewetenschap

2010 - 2011
 

 

Contact

E-mail: info@meesterindekunst.com
Telefoon: +31 6 57 58 22 51
Adres: Regio Nijmegen